segunda-feira, 26 de julho de 2010

Springbok

hard to do but cool to look at
The last drink of the night was a digestive one. A very sweet shot.

The original recipe of this drink asks for equal quantities of each ingredient. But after tasting several times, I decided to change it a little bit to:

- ½ oz crème de menthe (I used Bols' liqueur)
- 1 oz marula liqueur (usually it's Amarula, but I used Stock's one)
..... build it pousse-café style (by gently pouring a layer after another)

I made the change in the proportions because I find that if it's done half and half, the menthe flavor overcomes the marula. Specially because it is a shot, so you don't sip it. You drink it whole in a single turn.
This recipe works better for me, but if it happens for you to LOVE menthe, then go with the original.

It takes some time to train your technique, but it is worth it. Built cocktails like that stand out a lot. And this is very easy one to start with.


O último drinque da noite foi um digestivo. Um shot bem doce.

A receita original deste drinque pede por quantidades iguais de ambos os ingredientes. Mas depois de prová-lo várias vezes, decidi o alterar ligeiramente:

- 15 ml de licor de menta (usei um licor Bols)
- 30 ml de licor de marula (geralmente é Amarula, mas eu usei um da Stock)
..... montá-lo à maneira pousse-café (gentilmente colocando uma camada após a outra)

Eu fiz a mudança na proporção por que eu acho que se feita metade, metade, o gosto da menta prevalece demais em relação ao de marula. Especialmente pois, sendo um shot, não se divide. Toma-se tudo de uma só vez.
Esta receita funciona melhor para mim, mas se por acaso você AMAR menta, vá com a original.

Leva algum tempo para treinar a técnica, mas vale a pena. Montar coquetéis desta forma chama muita a atenção. E este é um bem fácil para se começar.

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